Katrien Luijkx verkozen tot beste promotor 2015

posted in: Uncategorized | 0

11 november 2015 – Katrien Luijkx is uitgeroepen tot beste promotor 2015 van Nederland. Zij kreeg de prijs uitgereikt door Karl Dittrich, voorzitter van de VSNU, tijdens de National PhD Day van het Promovendi Netwerk Nederland (PNN) op dinsdag 10 november bij de TU Delft. Luijkx is bijzonder hoogleraar Ouderenzorg aan de Universiteit van Tilburg. De leerstoel maakt onderdeel uit van Tranzo, het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van de universiteit.

Het PNN heeft deze prijs in 2014 in het leven geroepen om een voorbeeldige promotor, verbonden aan een Nederlandse universiteit, in het zonnetje te zetten. Charlotte de Roon, voorzitter PNN en jurylid: “Het hebben van een goede promotor is een belangrijke succesfactor voor het behalen van de eindstreep van de promotie. De nominaties hebben ons laten zien dat er ook veel bijzondere promotores in Nederland zijn. Luijkx’ nominatie sprong eruit. Wij hopen dat andere promotores een voorbeeld aan haar nemen.”

Wat opviel is dat promovendi het in het bijzonder zeer waarderen als hun promotor persoonlijk betrokken is en de begeleiding aanpast op de behoeften van de promovendus. Een goede promotor begeleidt effectief op de planning, balanceert verschillende begeleidingsrollen, faciliteert valorisatie van bevindingen en denkt mee over volgende carrièrestappen.

Tijdens de National PhD Day kwamen zo’n 300 promovendi uit alle vakgebieden bij elkaar voor interessante discussies, deskundige workshops, een informatiemarkt en een netwerkborrel.

​Winnaar Katrien Luijkx (Universiteit van Tilburg) met Karl Dittrich, voorzitter van de VSNU (Foto: Capital Images)